Η "Greek Salad" στο Εξωτερικό κ το Αβοκάντο στην Ευρώπη

Στην Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία, η Greek Salad, κερδίζει συνεχώς έδαφος και σχεδόν πάντα συμπεριλαμβάνεται στο μενού όλων των εστιατορίων. Τι εννοούν όμως όταν αναφέρονται στην Greek Salad?  Δεν είναι η δική μας χωριάτικη, υπάρχει και αυτή αλλά συνήθως σε Ελληνικής Κουζίνας εστιατόρια και λέγεται Village Salad.  Εννοούν μια σαλάτα που περιέχει iceberg, ντομάτα αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά, ελιές, τριμμένη φέτα, ρίγανη και λαδόξιδο. Στην ουσία πρόκειται για παραλλαγή της χωριάτικης με την προσθήκη του iceberg. Εγώ δεν μπορώ να ξεκολλήσω από την δική μας χωριάτικη, την προτιμώ αλλά στην κολόνα του σπιτιόυ μου αρέσει περισσότερο αυτή με το iceberg. Στο σπίτι μας εδώ στο Τορόντο, φτιάχνω πολύ συχνά (περίπου 3 φορές την εβδομάδα) αυτή τη σαλάτα με την προσθήκη ενός ώριμου βουτυράτου αβοκάντο.  Το αβοκάντο, φρούτο που έρχεται από το Μεξικό, κερδίζει και αυτό με την σειρά του συνεχώς έδαφος στις διατροφικές προτιμήσεις όλου του πλανήτη και όχι άδικα αφού είναι ένα φρούτο πολύ πλούσιο διατροφικά με υπέροχη χαρακτηριστική αλλά διακριτική γεύση.  Η Μεσόγειος σήμερα τροφοδοτεί σχεδόν όλη την Ευρώπη ενώ για την Ελλάδα, στην Κρήτη υπάρχει η μεγαλύτερη τοπική παραγωγή. Πλέον έχει κυκλοφορήσει στο εμπόριο και το λάδι από αβοκάντο το οποίο έχει την μεγαλύτερη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες μαγειρέματος σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο λάδι.  Σχετικά με τα διατροφικά στοιχεία του Αβοκάντο, να σας πω ότι περιέχει πρωτεΐνες, ωμέγα 3 λιπαρά, ανεβάζει την καλή χοληστερόλη, βιταμίνες C, K, Ε, zinc, σελήνιο και καροτένιο. Είναι πολύ φιλικό στο στομάχι και μπορούν να το καταναλώσουν (κ πρέπει) ακόμη και πολύ μικρά μωρά.  Αυτό το κροκοδειλίσιο αχλάδι όπως λέγεται, το αγοράζουμε απο το σουπερ μαρκετ μαλακό αν το καταναλώσουμε την ίδια μέρα και σκληρό αν πρόκειται να το καταναλώσουμε τις επόμενες μέρες. Όταν το αγοράσουμε και είναι σκληρό, τότε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 -2 μέρες και τότε θα είναι έτοιμο προς κατανάλωση. Δεν μπορεί να συντηρηθεί για πολύ ώρα αφού το κόψουμε γιατί οξειδώνεται από τον αέρα και χαλάει η γεύση, η υφή κ η εμφάνιση του. 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ